De man achter Parcol Media Consultants is Wout van der Poel (1959).

Na studies aan de Sociale Academie (CW) en de Universiteit van Utrecht (Pedagogiek/Onderwijskunde) raakte ik betrokken bij de kracht van opleidingen voor mensen. Het leidde tot mijn eerste serieuze baan in de uitgeverij. Bij educatief en wetenschappelijk uitgever Stenfert Kroese te Leiden (onderdeel van Kluwer) en later door de fusie met Wolters Samsom leerde ik, als “ondernemer binnen de onderneming” strategisch bouwen aan producten en markten. In 1994 maakte ik de stap, via een Management Buy In, naar het zelfstandig ondernemerschap als DGA van een opleidings- en trainingsinstituut. Vanaf 1997 ben ik gestart als zelfstandig adviseur en interim manager. Bij diverse uitgeverijen (Bohn Stafleu en Van Loghum/Nederlandse Bouwdocumentatie (SDU)/Wolters Kluwer Nederland (fiscaal/juridisch) heb ik als interim manager mede vorm gegeven aan de digitale transformatie van het mediabedrijf. In dergelijke turnarounds heb ik succesvol leiding kunnen geven aan veranderstrategieën, teamsontwikkeling en nieuwe processen en diensten.  Langzaam zijn deze bedrijven getransformeerd tot bijna softwarehuizen. In die jaren heb ik ook de nodige reorganisaties vorm moeten geven en was ik betrokken bij talloze acquisities en desinvesteringen. Vanaf 2003 heb ik leiding gegeven aan verschillende  internationale bedrijven (Elektor/WEKA Business Media). Vanaf 2011 werkte ik een aantal jaren als consultant voor verschillende Duitse bedrijven. Tussen 2013-2014 was ik als a.i. directeur verantwoordelijk voor de turnaround bij de Fotoacademie. Vanaf 2015 heb ik verschillende consultancyopdrachten gedaan bij grotere (Thieme Meulenhoff / TMG Media) en kleinere bedrijven.

Daarnaast begeleid ik vele ondernemers in het MKB bij de sturing van hun onderneming en help ik ze met hun strategie- en productontwikkeling, marketing, realisatie of management. Je passie delen met een soortgenoot is een waar genoegen om elke ochtend voor op te staan. Of het er nu naast is, als partner of tijdelijk als collega in de functie van a.i. directeur/manager. Altijd “hard op de inhoud” en “zacht op de mens”.

Want visie ontwikkelen is de kunst van het onzichtbare te zien!

 

Bel me voor een kennismakingsgesprek of laat een bericht achter op deze site en ik bel u z.s.m. terug.